رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی، تصویری و تلفن همراه با بیان اینکه قیمت گوشیهای تلفن همراه ۲۰ تا ۲۵درصد افزایش قیمت داشته است، افزایش تقاضا به دلیل برگزاری آنلاین مدارس و دانشگاهها، عدم واردات این کالا در دو ماه گذشته و کاهش تولید شرکتهای تولیدکننده را از دلایل اصلی آن ذکر کرد. ابراهیم درستی در همین حال پیشبینی کرد قیمت تلفن همراه در هفتههای آینده کاهش داشته باشد، زیرا روند فعالیت کسبه به حالت قبل باز میگردد و بازار از این التهاب خارج…

رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی، تصویری و تلفن همراه با بیان اینکه قیمت گوشیهای تلفن همراه ۲۰ تا ۲۵درصد افزایش قیمت داشته است، افزایش تقاضا به دلیل برگزاری آنلاین مدارس و دانشگاهها، عدم واردات این کالا در دو ماه گذشته و کاهش تولید شرکتهای تولیدکننده را از دلایل اصلی آن ذکر کرد.
ابراهیم درستی در همین حال پیشبینی کرد قیمت تلفن همراه در هفتههای آینده کاهش داشته باشد، زیرا روند فعالیت کسبه به حالت قبل باز میگردد و بازار از این التهاب خارج خواهد شد. اما از سوی دیگر، انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی در بیانیهای با اشاره به افزایش قیمت تلفن همراه در روزهای اخیر، اعلام کرد: اگر توقفهای متعدد و زمانبر در ثبت سفارش و تخصیص ارز به شیوه حاضر ادامه پیدا کند، با معضل بزرگ کمبود کالا و افزایش بیسابقه بیش از ۳۰درصدی قیمتها مواجه خواهیم شد.
بر اساس آخرین آمار منتشرشده از سوی وزارت صمت، تعداد گوشیهای تلفن همراه وارداتی که در سامانه همتا به ثبت رسیدهاند تا پایان بهمنماه سال گذشته حدود چهار برابر رشد داشته است. در همین حال رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل نیز اعلام کرده بود که واردات این کالا از اسفندماه متوقف شده است. بر اساس آمار وزارت صمت، واردات گوشی موبایل (ثبتشده در همتا) در سال گذشته نسبت به سال 97؛ بیش از 290درصد رشد داشته است!
همچنین واردات گوشی مسافری از این طریق نیز نسبت به سال 97 بیش از 36درصدافزایش نشان داده است. با این حال از اسفندماه سال گذشته و با شیوع کرونا در اغلب کشورها، واردات این کالا به کشور با دشواریهایی مواجه شده و در کنار افزایش نرخ ارز، عرضه را در بازار کاهش داده است؛ در مقابل، تعطیلی مدارس و دانشگاهها سبب افزایش تقاضا برای گوشیهای هوشمند شده و سمت تقاضا را سنگین کرده و بدین ترتیب نرخ این کالا با افزایش 25 درصدی در هفتههای گذشته روبهرو شده است.
اثرگذاری افزایش نرخ ارز
رئیس اتحادیه فروشندگان موبایل در گفتوگو با ایلنا تصریح کرد: با توجه به اینکه حدود 99درصد گوشیهای موجود در کشور وارداتیست، بنابراین افزایش نرخ ارز از دلایل اصلی افزایش قیمت این کالا در بازار است. درستی گفت: از تمام شرکتهای توزیعکننده تقاضا داریم توزیع و فروش گوشیهای تلفن همراه را با کمترین سود انجام دهند تا مصرفکننده این کالا را با قیمت پایینتری دریافت کند. او همچنین افزایش قیمت بیش از 25درصدی گوشیهای تلفن همراه را تخلف دانست و ادامه داد: افزایش بیش از این مقدار بیشتر توسط فروشندگان بدون پروانه کسب صورت میگیرد و در صورت مشاهده با آنها برخورد خواهیم کرد. درستی درباره کاهش قیمت گوشیهای هوشمند افزود: این مساله تابع میزان عرضهوتقاضا و نرخ ارز است؛ بنابراین اگر میزان تقاضا و نرخ ارز به تعادل دست یابد، امیدواریم قیمت این کالا به ثبات برسد. او اضافه کرد: درحال حاضر مشکل اصلی، عدم توانایی ثبت سفارش با هر نوع از ارزها اعم از نیمایی، حاصل از صادرات و حتی آزاد است؛ گشایش اعتباری انجام نشده و درحال پیگیری برای رفع این مشکل هستیم.
بر هم خوردن تعادل بازار
انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی در بیانیهای با هشدار نسبت به احتمال افزایش بیش از 30درصدی قیمت موبایل اعلام کرد: عواملی همچون کمبود جهانی کالا به دلیل کرونا، بالارفتن نرخ ارز، بستهشدن مرزها، محدودیتهای ترانزیتی برای واردات و معرفی اپلیکیشن شاد منجر به ایجاد عدم اطمینان بازار برای تامین محصولات در آینده شده که در نهایت تمام این عوامل تعادل بین عرضهوتقاضا را بر هم زده است. در ادامه این بیانیه آمده است: از اواسط اسفندماه با شیوع ویروس کرونا تا به امروز بخش عمدهای از تخصیص ارز بازرگانان این حوزه بیاعتبار و منقضی شده است؛ این در حالیست که حجم عمدهای از کالا در گمرکات دپو شده که به علت شرایط حاکم بر جامعه و فشارهای اقتصادی تحمیلشده بر کشور، تخصیص ارز جهت ترخیص این کالاها از گمرک صورت نگرفته است. لازم به توضیح است از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا نیمه اردیبهشتماه تنها ۷۰۰هزار دستگاه موبایل وارد کشور شده در حالیکه مصرف ماهانه کشور یک میلیون و ۲۰۰هزار دستگاه است. از این رو میزان موبایل واردشده در فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ پاسخگوی تقاضای ایجاد شده در بازار نیست و همین موضوع باعث التهاب در بازار شده است.
لینک کوتاه پست :