اعلام زمان ثبت نام نهایی قرعه کشی فروش یکپارچه خودرو
بر اساس اطلاعیه سایت سامانه یکپارچه خودرو تمامی منتخبین ذخیره (رزرو) طرح یکپارچه قیمت خودرو میرساند با توجه به اتمام فرصت واریز وجه منتخبین اصلی، تمامی منتخبین ذخیره (رزرو) طرح مذکور که نام آنها در سامانه یکارچه تخصیص خودرو اعلام شده است میتوانند از روز شنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ با مراجعه به سایتهای فروش شرکتهای خودرو ساز، نسبت به انجام فرآیند ثبت نام نهایی و واریز وجه اقدام کنند . لازم به ذکر است مهلت ثبت نام منتخبین ذخیره این دوره تا ۶ تیر ۱۴۰۱ است.
با اتمام زمان تکمیل وجه برندگان اصلی اولین دوره فروش خودرو، حال نوبت تکمیل وجه برای نفرات رزرو بر اساس ظرفیت باقی مانده رسیده است.
در برخی از رسانه ها اعلام شده که ارسال پیامک برای نفرات رزرو اولین دوره قرعه کشی فروش یکپارچه خودرو از امروز آغاز می شود.
پس از پایان زمان ثبتنام اولین دوره فروش یکپارچه خودرو توسط سامانه جامع ملی که زیر نظر وزارت صمت طراحی و اجرا گردید حدود ۴ میلیون نفر متقاضی دریافت خودرو ثبتنام نهایی کرده که در نهایت پس از کش و قوسهای فراوان و اعلام ظرفیت های مختلف، در نهایت اعلام شد که به حدود ۱۹۱ هزار نفر خودرو توسط خودروسازان تخصیص خواهد یافت که مجموع ظرفیت فروش اولین دوره تمامی بخشنامه های فروش اعلامی بوده است.
در روز ۲۵ خردادماه، به مرور و براساس اولویت برای نفرات رزرو بر اساس ظرفیت باقیمانده پیامک تکمیل وجه ارسال خواهد شد.
بنا به اعلام مسئولین محترم وزارت صمت، دومین دوره فروش یکپارچه خودرو در تیرماه برگزار خواهد شد.
همچنین بنا به اعلام سخنگوی وزارت صمت، همچنین مقرر شده است که تعدادی از بخشنامههای فروش برای برخی خودروها از شمول قرعه کشی خارج شده و متقاضیان میتوانند بطور مستقیم این خودروها را از تولیدکننده خریداری کنند.
فروش خودرو به صورت یکپارچهسازی چه اثرات مثبتی دارد؟
وزارت صمت با هدف شفافسازی فرایند قرعهکشی و یکپارچهسازی فروش خودرو توسط خودروسازان، سامانه یکپارچه تخصیص خودرو را راهاندازی کرد. اما در اولین دوره قرعهکشی توسط این سامانه، مشکلات متعددی ایجاد شد.
حالا، امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت نیز از حذف ۵۰ طرح فروش خودرو از فرآیند قرعه کشی تا پایان شهریور خبر داده است.
او گفت: آمادگی داریم برخی از خودروها از جمله شاهین، کوییک اس، کوییک آر، ساینا اس و ساینا را از ۲۵ خرداد در مدلهای مختلف فروش (فروش فوق العاده، پیش فروش و مشارکت در تولید) بدون قرعه کشی و با سامانه یکپارچه به فروش برسانیم .
تکلیف خودروسازان خصوصی چه میشود؟
بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو گفت: پیشبینی میشود خودروسازان خصوصی از فرایند قرعهکشی دوره دوم سامانه یکپارچه حذف شوند. زیرا بازار محصولات این خودروسازان، با بازار خودروهای ایرانخودرو و سایپا متفاوت است. همچنین محصولات آنها مانند خودروسازان دولتی، در بازار سیاه حاشیه سود زیادی ندارد. عرضه خودرو در این سامانه توسط خودروسازان خصوصی، به فروش و کسب و کار آنها ضربه میزند. در نتیجه، قاعدتا باید خودروسازان خصوصی از فرایند قرعهکشی خارج شوند.
او افزود: به نظر میرسد وزارت صمت خودروهایی را مانند محصولات ایرانخودرو و سایپا، که تیراژ بالایی دارند و همچنین تقاضا برای خرید آنها زیاد است، مشمول قرعهکشی کند. خودروهایی را نیز که تقاضای زیادی برای آنها نیست، میتواند از این فرایند خارج کرد.
با حذف برخی از خودروها از قرعهکشی، خودروسازان با چه روشی محصولات خود را به فروش میرسانند؟
این کارشناس صنعت خودرو در این مورد گفت: شرکتها میتوانند مانند روال قبلی، با روشهای پیشفروش، اقساطی و فروش فوری خودروهای خود را عرضه کنند. اما همه شرکتها باید طرح فروش فوری برگزار کنند و حاشیه قیمت بازار و کارخانه را از بین ببرند. دولت نیز باید به این فکر باشد که خودروهایی را که مناسب عامه مردم است، از قرعهکشی حذف کند.
حذف قرعهکشی تاثیری در بازار دارد؟
صدرایی در این مورد توضیح داد: خودروهایی که از قرعهکشی حذف میشوند، بستگی به شرکت تولیدکننده و میزان تقاضا برای آنها، شرایط متفاوتی را در بحث قیمتها خواهند داشت.
او گفت: اما اگر میزان عرضه به بازار مناسب باشد، ثبات قیمتی در بازار ایجاد میشود. البته با توجه به افزایش هزینههای تولید، در شرایط ثبات نرخ دلار نیز، نوسان قیمتی در بازر خودرو در حال افزایش است.