
بازارهای جهانی لرزیدند ؛ گزارش «وطن امروز» از واکنشهای اقتصادی به حمله احتمالی ایران به رژیم صهیونیستی
بازارهای مالی جهان تحت تاثیر فضای حمله قریبالوقوع ایران به اسرائیل و در پی ضعف دادههای اقتصادی کشورهای غربی و ژاپن در سالهای اخیر سقوط کرد به طوری که بازارهای مالی توکیو، لندن، آمریکا و... در یک هفته گذشته روندی نزولی را طی کردند.
ترس معاملهگران و فعالان این بازارها نسبت به آینده روزبهروز بیشتر میشود. روند ریزشی بورسهای جهانی با اتخاذ سیاستهای پولی متفاوت بانک مرکزی ژاپن درباره نرخ بهره شروع شد. در ادامه، سقوط بورس ژاپن با سرایت به بورسهای بزرگ آسیایی، جو را کاملا به هم ریخت و در نهایت، انتشار دادههای اقتصادی آمریکا که ضعیفتر از پیشبینیها بود، بر شدت آن افزود.
ترس از اینکه ایالات متحده ممکن است به سمت رکود پیش رود، سرمایهگذاران را از داراییهای پرخطر فراری داده است. حتی بازارهای طلا نیز با رکود مواجه شدهاند، چرا که پیشبینی میشود صندوقهای مالی بزرگ دنیا وابسته به دولتها به دلیل جلوگیری از سیگنال تورمی، رشد قیمت اونس طلا را سرکوب کنند. از طرف دیگر قیمت انس در یک محدوده مقاومتی قرار دارد. به همین دلیل پیشبینی میشود با همین بهانه قیمت اونس کاهش یابد یا حداقل افزایش نداشته باشد.
یکی از دلایل قرمزپوشی کمسابقه بورسهای جهانی مربوط به تبعات سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ و شیوع کرونا در آن سالهاست. اتخاذ سیاستهای انبساطی در آن سالها در دستور کار بانکهای مرکزی بزرگ و موثر دنیا بود که به دنبال سیاستهای انقباضی، آثار رکودی آن حالا نمایان شده است.
شاخصهای اصلی سهام اروپا نیز به پایینترین سطح خود در بیش از 6 ماه رسید. همچنین نرخ حمل دریایی بالا به دلیل تنش در دریای سرخ و نرخ حمل بالای کالاها باعث شده اقتصادهای تولیدکننده مثل چین در فروش دچار مشکل شوند. همچنین مصرفکننده غربی هم به دلیل تورم و نرخ بهره بالا، مصرف کالای کمتری دارد.
نرخ بهره کارتهای اعتباری در آمریکا به 22.8 درصد رسیده است. رکورد بهره بالای پرداختی توسط مصرفکنندگان، استفاده از کارت اعتباری و مصرف را بهشدت کم کرده است.