
در این صفحه از واضح نیوز توضیحات درباره بیوگرافی حسن میرکاظمی معروف به حسن رعیت ابر بدهکار بانکی نحوه دستگیری حسن رعیت و ۳۵ سال حبس ومیزان اموال و باغ حسن رعیت و بردار حسن رعیت و ارتباط حسن رعیت با بابک زنجانی و مینا معتقد همسر حسن رعیت کیست و عکس های سید حسن میرکاظمی رعیت را در این بخش ببینید .
سید حسن میرکاظمی (رعیت ) کیست + بیوگرافی
حسن میرکاظمی مدیر عامل کارخانه دنیای فلز، پارسیان فلز البرز، لوح فشردهٔ پارس و خلاصه یک تاجر ایرانی بود.
چند ماه بعد از این خبر در بحبوحه اعتراضات همان سال، عکسی منتشر شد که مردی را بر ترک موتور نشان میداد که در حال جاساز یک کلت کمری در زیر لباسش بود.
آن زمان نه هویت آن مرد توجهها را به خود جلب کرد اما مشخص نشد این نیروی لباس شخصی که با کلت کمری در خیابانهای مملو از معترضان به انتخابات ریاست جمهوری حضور دارند کیست.
هویت این مرد، اما مدتها بعد فاش شد؛ او همان حسن میرکاظمی تاجر ایرانی و ابربدهکار بانکی بود.
جرم حسن رعیت چیست ؟
اوایل سال ۸۸ بود که بانک کشاورزی نام حسن میرکاظمی را به عنوان ابربدهکار بانکی خود اعلام کرد.
میرکاظمی اما ده سال بعد از سال ۸۸ و ماجراهای آن سال، یک بار دیگر چهره خبرساز شد البته این بار نه برای هفت تیرکشی بلکه این بار به عنوان «نیروی ارزشی اختلاسگر».
او که تا قبل از این ماجرا، از مقبولیت قابل توجهی نزد دستگاههای امنیتی برخوردار بود، حتی فکرش را هم نمیکرد که روزی گرفتار شود.
اما با تغییر رییس قوه قضائیه و عزم او برای شناسایی و گشایش پرونده نزدیکان رییس پیشین دستگاه قضا ورق برگشت و او هم مانند اکبر طبری نتوانست جان سالم به در ببرد.
اولین خبر رسمی درباره گستره فساد اقتصادی حسن رعیت از سوی علیرضا زاکانی در تابستان سال ۹۸ مطرح شد.
زاکانی گفت: «حسن میرکاظمی یا همان حسن رعیت ۳۷ میلیون یورو از بانک صادرات استان گلستان وام گرفته تا کالا وارد کند؛ نه کالا وارد و نه پول را پس داده؛ و ارز را هم از کشور خارج کرده؛ سود و بدهی این پرونده، ۱۵۰۰میلیارد تومان میشده.»
حسن میرکاظمی، به سنت نیروهای شخصی بسیجی و سپاهی، علاقه چندانی نداشت که با فامیلی شناسنامهای خود شناخته شود و برای همین هم نام «حسن رعیت» را برای خود انتخاب کرده بود؛ نامی که هم هویت واقعیش را پنهان کند و هم خود را به جرگه «مستضعفان انقلابی» پیوند زند. اما این نام هیچ نسبتی با بهشتی که در شهر کرج برای سکونت خود ساخته بود، ندارد. کلکسیون اسلحه، کلکسیون موتور و باغ وحش شخصی و نگهداری حیوانات از گوزن و فلامینگو گرفته تا ببر، چیزهایی است که نزدیکان میرکاظمی در خانه باغ «رعیت» دیدهاند.
بالاخره در مرداد سال ۹۸، دقیقا در اوج بازداشتهای پرونده اکبر طبری حسن رعیت در باغوحش شخصیش که دور تا دور آن را حصار کشیده و پوشانده بود و به هیچ شکل امکان دیدن فضای داخل آن میسر نبود؛ بازداشت شد.
ثبت ۴۴ شرکت سوری نام حسن میر کاظمی رعیت
حسن رعیت علاقه زیاد و البته توان فراوان برای ثبت شرکت داشته؛ او ۴۴ شرکت را به نوعی به نام خود ثبت کرده بوده که حالا مشخص شده همه صوری و کاغذی بودند. او در ارتباط با تأسیس ۴۴ شرکت صوری در جلسه دادگاه گفته: «۵۰ درصد این شرکتها کاری انجام نمیدادند که بخواهند صوری یا غیرصوری باشند و مابقی شرکتها نیز که فعالیت داشتند، مالیات پرداخت میکردند و فهرست بیمه کارکنان داشتند.» این ادعای رعیت با واکنش نماینده دادستان مواجه شد و جعفرزاده پرسید که چرا فهرست بیمه کارکنان شرکتهای مورد ادعای رعیت هیچگاه به بازپرس ارائه نشد؟
تأسیس ۴۴ شرکت صوری به نام افراد بیبضاعت و دریافت تسهیلات به نام این افراد در ازای پرداخت ماهانه ۲۰۰ هزار تومان به آنها از دیگر اتهامات حسن رعیت است. رعیت اما بیبضاعت بودن این افراد را منکر شده و آنها را که اعضای هیئتمدیره شرکتهای صوری تسهیلاتگیرنده بودند، کارمندان خود دانسته است.
همچنین براساس ردیابیهای دادسرا حدود ۱۲ میلیون یورو از بانک مسکن شعبه خدامی توسط حسن رعیت دریافت شده و این مبلغ به حساب بانک بابک زنجانی مستقر در مالزی واریز شده و رعیت در ایران معادل ریالی مبلغ مذکور را بدون وارد کردن کالایی دریافت کرده است.
حسن رعیت همچنین ۱۸۲ میلیون دلار تسهیلات ارزی برای راهاندازی کارخانه فلز اردستان و واردات ماشینآلات مستهلک برای این کارخانه دریافت کرده بوده و اکنون در دادگاه ادعا کرده، ۱۱۰ میلیون دلار برای واردات ماشینآلات کارخانه مورد اشاره هزینه شده است و شرکت فولاد مبارکه متقاضی دریافت یکی از این ماشینآلات بوده که در دنیا بینظیر است. این ادعای رعیت با واکنش نماینده دادستان مواجه شده و جعفرزاده به رعیت متذکر شده مبالغ دریافتی از صندوق ذخیره ارزی، بهجای تجهیز کارخانه، صرف خرید ملک زعفرانیه و خرید سهام شرکت دنیای فلز و خرید خودرو و فرش شده است.
ملک زعفرانیه مینا معتقد همسر حسن میرکاظمی رعیت
ملک زعفرانیه همان ملکی است که رعیت با پول صندوق توسعه ملی برای همسرش مینا معتقد خریده است.
این ملک باغ بوده و از سال۱۳۹۴ بدون صدور هرگونه پروانهای شروع به کار کرده است.
بیش از ۱۰۰ اصله درخت قطع و در حال حاضر ساخت و ساز در ملک رو به پایان است.
این ملک با توجه به قطع گسترده درختان در سال ۹۴ مشمول جریمه ۴.۲ میلیارد تومانی میشود اما به گفته منابع آگاه در آن زمان به دستور عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران و نماینده شورا در کمیسیون ماده ۷ قانون حفظ و گسترش فضای سبز شهر تهران، پرونده ملک به شورای شهر و کمیسیون شهرسازی ارسال میشود و با هماهنگی معاون وقت خدمات شهری و شهردار وقت منطقه یک، عوارض قطع درخت ملک به ۹۰میلیون تومان کاهش پیدا میکند.
ساخت برج در این باغ نابود شده ۳ هزار متری در حال انجام است و هنوز هیچ پروانهای برای این ملک صادر نشده است.
جالب اینجاست که شهرداری منطقه یک بعد از ۸ سال و حتی با آمدن مدیریت جدید هنوز جلوی ادامه کار را نگرفته است و گفته میشود در حال حاضر سند تک برگی ملک به نام مینا معتقد همسر حسن رعیت است.
ارتباط با بابک زنجانی
نماینده دادستان اضافه کرد: یکی دو سال پیش آقای منصوری از او و طبری درخواستی میکند که طبری به رعیت میگوید انجام بده؛ اما از منصوری فاصله بگیر.
وی با بیان اینکه کیفرخواست این پرونده حدود ۴۰۰ صفحه است، گفت: اولین کارخانهای که توسط متهم تأسیس شد کارخانه دنیای فلز تهران بود. تسهیلاتی که در این کارخانه گرفته شد در سه مرحله بوده است. در مرحله اول ۲۴۸ میلیون دلار برای واردات ورق از بانک کشاورزی تسهیلات اخذ شد که رفع تعهد شده و ما نیز به آن ورود نکردهایم.
نماینده دادستان اظهار کرد: ۶۴ میلیون یورو از بانک صادرات بابت واردات ورق با جعل و تقلب اخذ شد که ۲۵ میلیون یوروی آن را پرداخت کردهاند، اما رفع تعهد نشده و بارنامه به صورت جعلی تنظیم شده است که متعلق به شرکتی در دبی مربوط به برادر میرکاظمی بوده است.
نماینده دادستان در ادامه عنوان کرد: متهم میرکاظمی با احتساب سود و جریمه در این بخش مبلغ ۹۳ میلیون یورو بدهکار است و باید پرداخت شود که بیش از ۱۰ سال است، تسویه نشده است.
همسر حسین میرکاظمی رعیت کیست؟
مینا معتقد همسر حسن میرکاظمی رعیت است .عکس مینا معتقد همسر حسن رعیت را میتوانید مشاهده نمایید
روح الله میر کاظمی (بردار حسن رعیت)
روح الله میرکاظمی از متهمان پرونده مزبور که برادر حسن میرکاظمی متهم ردیف اول پرونده است در جایگاه قرار گرفت و پس از تفهیم اتهام، اظهار داشت:
من از سال ۸۰ به صورت مستقل از برادرم حسن میرکاظمی (رعیت) در بازار آهن مشغول به کار بودم تا اینکه در سال ۸۹ او من از من خواست برای واردات محمولهای که در آن با باقر شعار شریک بود، در بانک مسکن شعبه میرداماد حساب ارزی افتتاح کنم؛ این موضوع آغاز اختلافات من با برادرم بود به گونهای که بعد از آن نیز دید و بازدیدهای خانوادگی ما نیز قطع شد.
روحالله میرکاظمی در ادامه دفاعیاتش، هرگونه سهم داشتن و مشارکت خود در امور کارخانه ازنا را انکار کرد و بر همین اساس مدعی شد که اتهام اخلال در نظام اقتصادی به مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار، قالب انتساب به او نیست.
اما سهامداری در شرکت ماریتایم مستقر در دبی امارات و صدور بارنامههای جعلی توسط این شرکت از دیگر اتهامات منتسب به روح الله میرکاظمی بود که نامبرده مدعی شد از اموری که در شرکت ماریتایم میگذشت، بی خبر بوده است.
«اسم و امضای من در اسناد ناظر بر دریافت ۱۸ میلیارد تومان تسهیلاتی دریافتی از بانک صادرات وجود ندارد»، این دفاعی بود که روح الله میرکاظمی درخصوص یکی از اتهامات انتسابی به خود در جلسه دادگاه مطرح کرد.
در ادامه جلسه دادگاه محمد اسماعیلی وکیل متهم روحالله کاظمی با قرار گرفتن در جایگاه گفت: قانون مبارزه با پول شویی مصادیق گوناگونی را به عنوان پولشویی در نظر گرفته حال آن که در کیفرخواست حاضر اشاره نشده که کدام یک از اقدامات موکل من مصداق پولشویی میباشد؛ همچنین در خصوص اتهام مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی که به موکل من منتسب شده ما متوجه نمیشویم که موکل من چه کار کرده که این چهارصد میلیون دلار و این ۱۸۰ میلیارد ریال که به عنوان میزان مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی در کیفرخواست قید شده مستند به فعل وی است؟
«تمام بارنامههای صوری از شرکت ماریتایم که سهامش به نام روح الله میرکاظمی است صادر شده است»؛ این گزارهای بود که وکیل متهم باقر شعار در ادامه جلسه دادگاه بر روی آن تاکید کرد. بنا به گفته این وکیل، باقر شعار در هیچ شرکتی حق امضا نداشته و مدیریت هیچ شرکتی را برعهده نداشته بنابراین نمیتوانسته جهت اعمال متقلبانه به بانک مراجعه کند.
وکیل متهم باقر شعار در ادامه دفاعیاتش تصریح کرد: موکلش در بین سالهای ۸۲ که اخذ تسهیلات توسط سیستم میرکاظمی آغاز شده تا سال ۹۲ که از کشور فراری داده شد، به صورت مستمر در داخل ایران حضور نداشته است.
بنا به گفته وکیل باقر شعار، هیچ مدرکی ناظر بر صاحب سهام بودن باقر شعار در شرکت «یونایتداستیل» وجود ندارد؛ بنابراین وی نمیتوانسته برای دریافت ۱۶۵ میلیون دلار به بانک مراجعه کند.
وکیل باقر شعار در ادامه جلسه دادگاه این را هم گفت که در سال ۲۰۱۳ که فاکتور ۱۲ میلیون یورویی با مهر و امضای یونایتد استیل به بانک صنعت و معدن ارائه شد باقر شعار در زندان بود و یونایتد استیل کلاً تعطیل شده بود، بنابراین مهر و امضای آن، جعل شده بود.
محمد ابازاده دیگر متهم این پرونده است که در این جلسه دادگاه با دستور قاضی در جایگاه قرار گرفت و ضمن رد کردن اتهامات انتسابی به خود گفت: من شهریور ۹۳ در سه شرکت بازرگانی در زیر مجموعه حسن میرکاظمی عضویت پیدا کردم و در زمانی که عضو این شرکتها بودم آنها هیچگونه تسهیلاتی دریافت نکردند.
ابازاده که به گفته خودش در اردیبهشت ۹۲ به سمت مدیرعاملی دنیای فلز منصوب شد و از مرداد ۹۳ تا اردیبهشت ۹۴ نیز به مدت ۱۰ ماه معاونت اجرایی این شرکت را برعهده داشت، در دفاعیاتش مدعی شد که تسهیلات دریافتی شرکت دنیای فلز از سیستم بانکی کشور قبل از حضور او در این شرکت بوده است.
«منصور معتقد مدعی شده که شرکتهای بدهکار به بانک آینده را من معرفی کردم حال آن که من برای دریافت تسهیلات هیچ مراجعهای به بانک آینده نداشتهام و هیچ شراکتی در آن شرکتها نداشتم و فقط ۱۰۰ سهم مدیریتی داشتم که با وکالت، آن سهم را به نماینده شرکت دنیای فلز انتقال دادم»؛ این ادامه دفاعیات متهم ابازاده در خصوص بخش دیگری از اتهاماتش بود.
در ادامه جلسه دادگاه نیز وکیل متهم ابازاده اظهار داشت که فعالیت موکل من به گونهای نبود که بخواهد حسابسازی کند. بنا به گفته این وکیل، شرکتهای بازرگانی که ابازاده عضو آنها بوده بعد از سه سال از خروج او از این شرکتها مبادرت به دریافت تسهیلات کردند.
باغ مجلل حسن میرکاظمی رعیت در کرج
متهم با کسب مال از طریق نامشروع یک باغ وحش خصوصی که به بهشت گمشده مشهور است را راهاندازی کرد و سبک متفاوتی نسبت به سایر مفسدین اقتصادی به کار گرفت. وی این ملک را برای دعوت از افراد تأثیرگذار استفاده میکرد؛ وی کلکسیونی از جمله موتورسیکلت جمعآوری میکرد و گاهی برخی از این کلکسیون را در قالب هدایا ارائه میداد.
نماینده دادستان گفت: زمانی که نام متهم به عنوان بدهکار کلان بانکی شناخته شد وی تغییر رویه داد و با استفاده از اوراق هویتی کارمندان و اعضای خانوادهاش شرکتهای کاغذی را راهاندازی و از این طریق تسهیلات اخذ کرد.
وی ادامه داد: متهم در این پرونده تلاش داشت تا اتهامات خود را به افراد متواری این شبکه منتسب کند؛ این پرونده دارای ۵ متهم متواری به خارج از کشور است که علیرغم پیگیریها حاضر به بازگشت نشدند و تسهیلاتی که باید صرف تولید میشد به علت سودجویی و اعمال مجرمانه منجر به افزایش بیکاری مردم گردید.
نماینده دادستان در ادامه گفت: پرونده حاضر مصداقی از اخلال سازمانیافته است که با اقدامات مجرمانه در قالب اخذ تسهیلات، امنیت اقتصادی جامعه را مختل کرده است.
نتیجه نهایی دادگاه برای حسن رعیت (میرکاظمی)
حسن میرکاظمی معروف به رعیت یکی از مفسدان کلان اقتصادی است که حکم ۳۵ سال حبس او در دیوان عالی تایید و محکوم به بازگرداندن اموال شده است.
در بیست و چهارم شهریور سال 1400 بود که ذبیحالله خداییان سخنگوی وقت قوه قضاییه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی در مورد پرونده حسن میرکاظمی معروف به رعیت، اظهار داشت: بخشی از این پرونده پیشتر در دادگاه رسیدگی و منجر به صدور حکم شده بود و بخشی از آن مفتوح بود که اخیراً منجر به صدور حکم بدوی شد.در این پرونده مجرم اصلی به یک فقره حبس ۲۵ سال، ۳ فقره حبس سه سال و یک فقره حبس یک سال، جمعاً به ۳۵ سال حبس محکوم شد. همچنین در این پرونده یک نفر به ۱۶ سال حبس، دو نفر به ۱۰ سال حبس، یک نفر به ۹ سال حبس، شش نفر به ۷ سال حبس و بقیه نیز به شش سال و پنج سال حبس محکوم شدهاند.
منابع:
خبرگزاری رسمی کشور (فارس ،ایسنا،دانشجو ،حهان نیوز و ...)